Tøybleier: det miljøvennlige valget

For mødre og fedre som er opptatt av miljøet er tøybleier det perfekte valget. Når man setter barn til verden er det ofte med bekymringer om hvordan den ser ut om noen tiår, da de små har rukket å bli voksne. Derfor kan det være en god idé å gjøre sitt for bevare miljøet. Mange klimabevisste foreldre velger tøybleier selv om det er litt mer jobb enn normale bleier. Man får i alle fall en god klima-samvittighet med på kjøpet. Penger sparer man også!4854888794_035c9e2c72_b

Man må dog huske på én viktig ting for at tøybleier skal være mer miljøvennlig enn normale bleier, og det er å vaske de på riktig måte. Naturvernforbundet sier dette eksplisitt på sine nettsider, og feil vasking av tøybleier kan faktisk – tro det eller ei – være mer miljøfarlig enn engangsbleiene.

Så hvordan vasker du tøybleiene for at det skal være miljøvennlig? Du setter maskinen på 60 grader, du fyller maskinen helt opp og du lufttørker bleien. Med andre ord ingen hokuspokus.

Skulle du likevel velge å bruke engangsbleier, pass på å bruke de som er svanemerket. Det er mange situasjoner hvor engangsbleier er et enkelt og godt alternativ, for eksempel når man reiser, så ingen skal ha dårlig samvittighet for at man tyr til tøybleier en gang i blant. Men når man er hjemme i eget hus, og har tiden tilgjengelig, er likevel tøybleier det beste valget.

Visste du at det også går an å kjøpe tøybleier brukt? Dette er selvsagt enda mer miljøvennlig enn å kjøpe nye. Mange velger også å gi bort bleiene i såkalte byttegrupper på nett. Disse bleiene har selvsagt blitt godt vasket, og dette er et enkelt, rimelig og miljøvennlig alternativ.

Fortsatt usikker på om du skal ty til tøybleier for barnet ditt? Hvis miljøet betyr noe, er svaret ett soleklart ja!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *