Morskjærlighet og fødselsdepresjon

Det er klisjé å si det, men alt forandrer seg når man får barn. Man får et nytt syn på livet, på verden man lever i og på seg selv. Alt forandrer seg på en måte i det øyeblikket man holder den lille i armene for aller første gang på fødestua. Morskjærlighet kaller vi det, og det finnes ingen kjærlighet større.

Og hva gjør ikke mødre for barna sine? Alt. Så hva skjer når det rakner? Når det fineste i livet blir det vondeste? Det var lenge tabu å snakke om fødselsdepresjon, men slik er det heldigvis ikke lenger. Fødselsdepresjon er mer akseptert i dag, og da er det også lettere å bekjempe det.

Hvis du lurer på hvordan man bekjemper fødselsdepresjon er du ikke alene. Og du har kommet lang bare ved å innrømme det for seg selv, når man er klar for å få hjelp er man samtidig klar til å bli frisk. Det beste rådet er derfor å ta kontakt med fagpersoner, samt være åpen om dine plager med familie og venner. Så skal du nok se at de vonde følelsene går over til slutt.dsc08503-3cab3

Klisjeen om morskjærligheten vil snart vokse seg stor i deg også, så stor at det tar over for alt annet. Og om litt vil alle de vonde dagene være glemt, og du og babyen din kan starte på et flott liv i fantastisk familieharmoni.

Heldigvis husker ikke babyer det som skjer når de er veldig små, så du trenger ikke å bekymre deg om at du skader barnet ditt ved å ha fødselsdepresjon. Tenk heller positivt, på alle tingene du faktisk har fått til. Bære det inntil deg i bæresjal, skifte hundrevis av skitne tøybleier, bade babyen jevnlig, og alltid passe på det har rent tøy.

Å ha fødselsdepresjon gjør deg nemlig ikke til en dårlig mor. Det er det utrolig viktig å huske på!