Å være småbarnsforelder

Tiden som småbarnsforeldre er den mest fantastiske tiden i livet. Men det er også den mest stressfulle. Lange netter med mye gråt og lite søvn, usikkerhet hva kommer til babyens ve og vel, kjerringråd fra alle kanter, krangling med partneren og tusen andre småting. Er man småbarnsforeldre for aller første gang er det mye å lære seg, det er mye usikkerhet, samt prøving og feiling. Nettopp da er det godt med noen tilbehør som gjør livet litt enklere.

Et viktig tilbehør

En bæresele gjør livet mye enklere med en gang. For hva skjer hvis babyen gråter, men du trenger å ta oppvasken? Vips, du kan gjøre begge deler på en gang! For babyerlove-746678_960_720 er det viktig med kroppskontakt, og med bæresele kan man enkelt gjøre to ting på en gang. Småbarnsforeldre som har oppdaget bæreselen har et lavere stressnivå enn de som ikke har det, og som en bonus kommer de enda nærmere babyene sine. De får rett og slett mer gjort i hverdagen. Og de har et renere hus!

Husk å være et par!

Man skal heller ikke glemme parforholdet i småbarnsfasen av livet, det er lett å la hele livet kranse rundt babyen og glemme hverandre opp i det hele. Dette kan fort føre til dårlig stemning og småkrangling som babyen plukker opp, og som kan gi den lille en følelse av usikkerhet. Å ta vare på parforholdet i starten av et foreldreskap er derfor viktig, både for foreldre og barn. Her gjelder det like mye å la kranglingen om bleieskift ligge, som å få besteforeldrene til å sitte barnevakt slik at man kan ha en date night. Man kommer også langt med en klem eller et par gode ord.

Tøybleier: igjen og igjen

Med tøybleier slipper dere krangelen om at han glemte å kjøpe bleier når han var på butikken. Men samtidig er man med på redde miljøet – en bleie om gangen. Tøybleier er det naturlige valget for moderne småbarnsforeldre og de er veldig enkle å bruke! Synes du tøybleier høres ekkelt ut? Prøv det et par ganger, og du vil garantert skifte mening!

Ikke glem vennene dine

Mange småbarnsforeldre glemmer livet utenfor husets fire veggene de første månedene. Dette er helt naturlig. Men på ett eller annet tidspunkt må du tilbake til det virkelig liv, og du må gjøre det før vennene dine har gått videre. Husk også å prate om annet enn tøybleier og bæreseler. Det er få ting dine barnløse venner liker mindre enn nybakte foreldre, som ikke har annet å snakke om enn barna sine. Spar pratet om oppkast og babymat til partneren og den nærmere familien.

Gi alltid babyen din det beste

Uansett om det er produkter, som klær og bleier, eller mat og kjærlighet – gi alltid barnet ditt det aller beste. Og husk at dette ikke handler om økonomi. Det skal ikke så mye til for at et barn skal føle seg elsket, barn bryr seg ikke om ting og tang, de bryr seg om deg. Et godt tips er derfor å legge fra seg mobiltelefonen og gi barnet ditt den oppmerksomheten det fortjener. I det lange løp vil dette skape et nærmere forholdet imellom dere to .

Når det gjelder materielle goder er dette noe barnet ikke har kjennskap til og derfor heller ikke bryr seg om. Men så langt lommeboken tillater, burde du velge økologiske produkter der du kan. Barnet ditt kommer til å takke deg for dette i fremtiden, og du kommer til å føle deg bedre, fordi du vet at du har gitt barnet ditt det aller beste.

Å være småbarnsforeldre er altså fantastisk og vanskelig på samme tid, men med noen gode råd på veien, så kommer man langt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *